Musikk & spill

Som mange spillentusiaster kan fortelle deg, er musikken i et spill veldig viktig for selve spillopplevelsen. Musikken kan avgjøre om spillet inntar en skummel, morsom, søt eller spennende scene tone, og dersom musikken er godt laget kan spillet oppfattes mer som en film enn som et spill.

music-game

Mange gode eksempler

For den noe eldre spillgenerasjonen er det bare å tenke tilbake på Nintendos evige favoritter Mario og Luigi – Super Mario Bros – og den lekende, lette musikken som har fulgt disse karakterene helt fra starten i 1985. Figuren Mario fant vi først på skjermen i 1981, da Donkey Kong traff markedet, også dette spillet med et unikt soundtrack. Vi vil nevne blant andre komponisten Koji Kondo, som står bak Legend of Zelda-musikken, samt musikken for Super Mario og Donkey Kong. Musikken i Final Fantasy-serien er velkjent og meget verdsatt blant spillerne, og mange forbinder musikken utelukkende med ett bestemt spill eller en scene i spillet.

Spilleautomater og musikk

Mange tenker kanskje ikke over det, men også i spilleautomater og andre spill på nettcasino har musikken stor betydning. Tenk tilbake på noen av de spilleautomatene som sto på Narvesen og andre kiosker tidligere, så kjenner du kanskje at musikken og de øvrige lydeffektene spilte en rolle for hvor morsomt spillet var. Noen spilleautomater velger å ha musikken som hovedtema, og de siste par-tre årene har det kommet mange herlige spill med god musikk i sentrum, spesielt rock.

Prisbelønt spillmusikk

Gjennom de siste tiårene har viktigheten av musikken i spillene blir mer og mer tydelig, og dermed har det også blitt naturlig å dele ut priser til de beste musikkstykkene i spillverdenen. I år er både Doom, Battlefield 1 og Inside nominert i klassen Best Musikk/Lyddesign. Alle er verdige prisen, men som alltid kan det være bare én vinner.